Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,50

Bidoli
Pinot Grigio 2020
Delle Venezie DOC

Heerlijke dorstlesser!

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Bidoli

BODEM

De DOC delle Venezie is piepjong: 2020 is de 4e jaargang. Het fruit is afkomstig uit Friuli-Venezia Giulia, Trentino-Alto Adige en Veneto.

VINIFICATIE

Na de oogst start de vergisting, op een gecontroleerde temperatuur van 12 tot 14 graden, met geselecteerde gisten. De wijn rijpt 'sur lie', ofwel op de gistcellen. Klaring en filtering voor botteling.

DRUIVEN

100% Pinot Grigio

KLEUR

Zilvergrijs met een zachtgele schakering.

NEUS

Frisse (hoe kan het anders!) expressie volop citrusfruit en florale tonen. Eerstgenoemde met name in de vorm van citroenzeste en het sap van een limoen. Voldoende rijpheid in de neus, waardoor het geenszis 'schraal' overkomt. De wijn ademt een grote mate van koelte. Buitengewoon aantrekkelijk en niet gemakkelijk het bij ruiken alleen te laten; de wijn heeft een enorme aantrekkingskracht!

SMAAK

Strakke, optimaal verkwikking biedende aanzet. Zuiver en rins, maar met toch een aardig breed smaakoppervlak. Miniem bittertje (pompelmoes). Fractie restzoet in de finale door de grote mate van rijpheid van het oogstmateriaal, maar dat maakt het niet minder bekoorlijk! Plezierig zo'n alcoholgehalte van 12,5%, daar blijf je kwiek van.

CULINAIR

Als aperitief eenvoudigweg onweerstaanbaar, maar ook als begeleider van een rijk gevulde maaltijdsalade zal dit zijn mannetje staan. Ook bij de meest uiteenlopende antipasti meer dan geschikt.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top