The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Chablis te duur? Probeer dit eens ... Een vergelijkbare koelte in de neus en een even zo strakke, houtvrije stijl.
€ 11,00
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurOpvallend bleke kleur, vrijwel kleurloos. Een zilvergrijze zweem hooguit.
NeusHeerlijke zuivere koelte in de neus, exact zoals we dat ook ervaren bij een goede chablis. Die overeenkomst is niet zo gek, beide wijnen komen uit een koel klimaat en worden gemaakt van de Chardonnay-druif. Pure, houtvrije expressie en dat geeft de gelegenheid om de Chardonnay eens goed te ervaren. Zuivere fruittonen (appel, rijpe citrus), maar ook zuivel (Griekse yoghurt, crème fraîche) en bladkruiden zoals munt en basilicum.
SmaakEen aanzet zoals verwacht: strak en zuiver. Geen opvoeding op eikenhout, dus niets molligs of vets. Eerder het tegenovergestelde zelfs, wat rinse en appelige tonen. Het bescheiden alcoholgehalte (12,5%) draagt bij aan de verteerbaarheid. De lengte lijdt er niet onder, die is heel behoorlijk!
BodemSteenrijke grond van alluviale oorsprong. De stenen slaan de warmte van de dag op om deze tijdens de zeer koele nachten los te laten en de wijnstokken warm te houden. Het Friuli gebergte zorgt voor een goede bescherming tegen de soms ijzig koude noordenwind. De Adriatische oceaan heeft een temperende invloed. De verschillen in temperatuur tussen dag en nacht zijn opvallend groot.
VinificatieNa de deels handmatige en deels mechanische oogst volgt een koud inweekproces gedurende 4 tot 6 uur. De vergisting vindt plaats in temperatuurgecontroleerde cuves (15-17 graden Celcius). Na afloop van de gisting rijpt de wijn gedurende 4 maanden in contact met de eigen gistsporen, die één keer per week opgeroerd worden. Voor de botteling ondergaat de wijn een koudebehandeling ter stabilisering en wordt tenslotte geklaard en gefilterd.
Toegankelijke en breed inzetbare eet- en terraswijn. In culinair opzicht zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Pasta met venusschelpen, pikantere gerechten uit de creatieve Oosterse keukens. En uiteraard ambachtelijke, rauwe melk-kazen.