Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,25

Bernard Schneider
Pinot Blanc 2020
Alsace AOC

De Pinot Blanc is van nature een vrij ingetogen, neutraal druivenras. Knap hoe Bernard Schneider er toch zo'n overtuigende wijn van weet te maken.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Alsace

WIJNMAKER

Bernard Schneider

BODEM

De familie Schneider bezit ongeveer 10 ha aan wijngaarden, gelegen in en rondom Ammerschwihr.

VINIFICATIE

De druiven worden handmatig geoogst (september) en zacht geperst. Na onttroebeling van de most (débourbage) start de vergisting (met temperatuurcontrole).

DRUIVEN

100% Pinot Blanc

KLEUR

Uiterst bleke kleur. Eerder witgoud dan bleek geel.

NEUS

De Pinot Blanc is van nature een vrij ingetogen, neutraal druivenras. Knap hoe Bernard Schneider er toch zo'n overtuigende wijn van weet te maken. Bescheiden, maar duidelijk floraal (lentebloesem, kamille). Wit fruit als bessen, peer en meloen.

SMAAK

Zachte aanzet en de wijn ontplooit zich vervolgens in de mond; lijkt alle hoeken op te willen zoeken. Rijp geheel dat door de smakelijke zuren goed in toom wordt gehouden. Smaakintensief zonder dat het 'too much' is. Knap gedaan Bernard! Alcohol is quasi-afwezig. De wijn 'zingt' lang na in de mond; schier eindeloze finale. Bewonderenswaardig op dit prijsniveau.

CULINAIR

Op de eerste plaats natuurlijk een aspergewijn van formaat. Maar veel meer is mogelijk: van gevogelte tot vis en van een rijkgevulde salade (met bijv. gerookte forel) tot een klassiek bereide quiche Loraine.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top