Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€12,95

Assuli
Fiordiligi (Grillo) 2019
Sicilia DOC

De Grillo-druif werd in het verleden met name gebruikt om Marsala te maken. We zijn blij dat Assuli er wijn van maakt!

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Italië

STREEK

Sicilia

WIJNMAKER

Assuli

BODEM

Wijngaarden gelegen in Mazara del Vallo, in het noordwesten van Sicilië. De percelen liggen op 200-250 meter boven zeeniveau. Per hectare staan er zo'n 5000 stokken aangeplant. De bodem bestaat grotendeels uit kalksteen.

VINIFICATIE

Zachte persing van het oogstmateriaal. Daarna vergist het sap op temperatuur-gecontroleerde cuves van RVS op een temperatuur van 16-17 graden Celcius. Na vergisting rijpt de wijn nog 2 tot 3 maanden 'sur lie'; ofwel in contact met de gistcellen.

DRUIVEN

100% Grillo

KLEUR

Fraaie bleekgele kleur. Behoorlijke kleurintensiteit.

NEUS

Geurend naar zacht geel tropisch fruit. Ook zuivel gecombineerd met vanille (kwark), zonder dat het ook maar enigszins vet of dik ruikt. Fascinerende neus! Na fors zuurstofcontact ook citrustonen (ingelegde citroenen).

SMAAK

Opvallend zachte aanzet; de wijn lijkt zelfs wat lobbig. Bijzonder, want tijdens de vinificatie kwam er geen splinter hout in contact met de wijn. Meer dan goede vulling en een aangename quasi-afwezigheid van zuren. Fraaie bittere, iets zilte toets in de finale. Een finale overigens, die lang, heel lang is. Het bescheiden alcoholgehalte (12,5%) komt de wijn zonder meer ten goede. Aantrekkelijk en origineel!

CULINAIR

Heel veel uit de zee! Zeeduivel, langoustines en kort dicht geschroeide coquilles. Houdt u het liever wat nonchalanter? Gebakken spierinkjes, geserveerd in een krant. Geen visliefhebber? Kippedijtjes gegaard in een subtiele room-dragonsaus (klassiek gebonden met een eierdooier).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top