Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,00

Amastuola
2018
Salento IGP

Onbekend maakt onbemind... Dit is inderdaad 'even buiten de gebaande paden', maar neem van ons: echt het proberen waard! Rood uit Puglia is wereldberoemd, waarom wit niet...?!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Puglia

WIJNMAKER

Amastuola

BODEM

De wijngaarden (ruim 100 ha in totaal) zijn gelegen op een plateau dat zo'n 200 meter boven zeeniveau ligt. Alle percelen zijn voorzien van een druppelirrigatiesysteem; op die manier kan -tijdens langere periodes van droogte- op een verantwoorde en spaarzame wijze met water worden omgesprongen.

VINIFICATIE

Alle druiven worden 's nachts geoogst en ontsteeld voor vergisting (op temperatuurgecontroleerde RVS cuves van 300 hl). Opbrengst bedraagt zo'n 70 hl/ha.

DRUIVEN

75% Malvasia en 25% Fiano

KLEUR

Fonkelend bleekgeel met een witgouden schakering.

NEUS

Opvallend rijpe vruchtentonen; met name exotisch- en steenfruit. Van citrusvruchten is hier geen sprake. Wel wat (gele) appel en ook volop bloesem, honing, zuivel (boter, room). Hoogst origineel!

SMAAK

In de beste zin van het woord een echt goede en eigenzinnige aanzet. Onderscheidend ten opzichte van vrijwel alle andere Italiaanse witte wijnen. Heerlijk mild, maar wel gezegend met een knappe zuurgraad, zeker voor een wijn uit deze streek. In de finale een ragfijn bittertje en zelfs een wat 'notige' afdronk.

CULINAIR

Hoogst originele en delicate wijn die zowel aan als buiten tafel de gevoelige liefhebber zal fascineren. Combineren met subtiele voorgerechten als heel zacht gegaarde langoustines. Verse, heel even dichtgeschroeide coquilles met een toefje kaviaar. Lauwe artisjok-harten.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top