Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€14,50

Accadia
Consono 2018 Verdicchio
dei Castelli di Jesi DOC

Eerlijk is eerlijk, dankzij de minerale frisheid en de verkwikkende zuurgraad, zouden we –blind geproefd, de wijn inschatten als een ‘Noordelijke Italiaan’.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Marche

WIJNMAKER

Accadia

BODEM

VINIFICATIE

DRUIVEN

100% Verdicchio.

KLEUR

Bleek geel met een zilvergrijze gloed.

NEUS

In positieve zin onderscheidende neus. Frappante overeenkomst met grote champagnes in de neus: volop gisttonen en briochebrood. Ook (niet geroosterde) hazelnoten, specerijen en zuivel. Pas na forse beluchting komen er witte vruchtentonen naar voren.

SMAAK

Rijke aanzet met een wat vettig mondgevoel (knap, want er komt gen splinter hout aan te pas!). Zeker voor een 100% Verdicchio -die doorgaans echt strak en fris zijn- behoorlijk wat vlees op de botten. Ragfijne zuren waardoor het geheel zeer 'lenig' overkomt. Knappe combinatie van delicaatheid en smaakintensiteit; een goede koorddanser! De finale lijkt haast zonder einde.

CULINAIR

Dergelijk wit leent zich uitstekend voor lichtvoetige gerechten uit de Italiaanse keuken. Een goede pasta vongole bijvoorbeeld of een zorgvuldig bereide paella (al realiseren we ons dat die bepaald niet uit Italië komt...).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top