Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€17,95

Weingut Ziniel
St.Andräer St.Laurent 2019
Burgenland

Als we dit blind geproefd zouden hebben, zouden we uitkomen op een Pinot Noir uit de hoger gelegen hellingen van de Côte de Beaune. Wel wat vlees op de botten, maar dankzij de zuren heerlijk verteerbaar.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Oostenrijk

STREEK

Burgenland

WIJNMAKER

Weingut Ziniel

BODEM

VINIFICATIE

De druiven zijn handmatig geoogst op 8 september 2019. Na vinificatie wordt de wijn licht gefilterd alvorens te worden gebotteld (op 11 december 2020 om precies te zijn).

DRUIVEN

100% Sankt Laurent

KLEUR

Vitale kleur met een wat matte donkere kern.

NEUS

Niet gemakkelijk deze wijn kort en bondig te omschrijven. Als een heuse kameleon verschiet ie 'van kleur' onder invloed van zuurstof. Telkens wanneer de neus in het glas wordt gestoken, valt er wat anders te ontdekken. Eerder zwarte dan rode vruchten en dan met name in gedroogde vorm. Ook laurier en tabak. In de verte zelfs wat cederhout en dennenhars. Genoemde eigenschappen doen vermoeden dat we hier met ferm rood te maken hebben, toch komt de wijn niet zwaar over. Tot zo ver: fascinerend!

SMAAK

Opvallend frisse aanzet, vele malen verteerbaarder dan de neus in eerste instantie deed vermoeden. Ferme zuren, dat kunnen we de wijn niet ontzeggen. Daardoor blijft het fris en elegant. Als we dit blind geproefd zouden hebben, zouden we uitkomen op een Pinot Noir uit de hoger gelegen hellingen van de Côte de Beaune. Wel wat vlees op de botten, maar dankzij de zuren heerlijk verteerbaar. Het alcoholpercentage van 12,5 draagt daar natuurlijk aan bij.

CULINAIR

Zeer verteerbaar en dus heel goed inzetbaar als lunchwijn. Salades met gerookte eendeborst, een hartige taart of de Franse klassieker oeufs-en-meurette. Ook niet te versmaden als begeleider van voorgerechten of 'vederlichte' hoofdgerechten. In dat laatste geval denken we logischerwijs aan gevogelte.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 11,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top