Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,50

Weingut Ziniel
St. Laurent 2016
Burgenland

We waren inmiddels al goed bekend met de witte wijnen van Andreas Ziniel, maar ook het maken van rood heeft dit 26-jarige talent goed in de vingers. Wat een verteerbaarheid!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Oostenrijk

STREEK

Burgenland

WIJNMAKER

Weingut Ziniel

BODEM

VINIFICATIE

DRUIVEN

100% Sankt Laurent.

KLEUR

Tere, opvallend heldere kleur. Langs de randen van het glas een fractie verkleuring door de rijping op fles.

NEUS

Expressieve, vurige neus. Uitgesproken, krachtig, vitaal en bovenal niet te 'lief'. De wijn vertoont sterke overeenkomsten met een Gamay van vuursteenbodem (uit bijvoorbeeld de Beaujolais of Côte du Forez). Geurend naar een mand vol met vers geplukte rode vruchten, barstend van de rijpheid.

SMAAK

Volop sappige, vriendelijke aanzet; zelfs verleidelijker dan de neus doet vermoeden. Ragfijne tannines in combinatie met een goede dosis heel smaakvolle wijnzuren, maakt dit tot een wel heel verleidelijk glas voorjaars- en zomerrood. Tel daar het geringe alcoholpercentage bij op en een ideale mooi-weer-wijn is geboren. De niet geringe lengte bevestigt het kwaliteitsoordeel dat we reeds hadden over deze producent.

CULINAIR

Zeer verteerbaar en dus heel goed inzetbaar als lunchwijn. Salades met gerookte eendeborst, een hartige taart of de Franse klassieker oeufs-en-meurette. Ook niet te versmaden als begeleider van voorgerechten of 'vederlichte' hoofdgerechten. In dat laatste geval denken we logischerwijs aan gevogelte.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 11,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2020

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top