Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€26,50

Tomàs Cusiné
Finca la Serra 2018
Costers del Segre DO

Unieke Chardonnay-beleving. Het is goed mogelijk om voor vergelijkbare klasse en plezier heel veel meer geld uit te geven. Leg deze flessen gerust in de buurt of naast de grote witte bourgognes, inclusief wijnen uit Chablis en Pouilly Fuissé.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Cataluña

WIJNMAKER

Tomàs Cusiné

BODEM

Steenrijke en kalkrijke kleibodem. Zacht glooiende hellingen in de uitlopers van de bescherming biedende, Spaanse Pyreneeën. Oriëntatie zuid en zuidoost. Conversie naar biologische werkwijze zonder certificering. Positieve invloeden op het klimaat door de Tra Montana en de Middellandse zee.

VINIFICATIE

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Stralend bleek goud – vitale superkleur.

NEUS

Ademende frisheid in die 100% pure en verfijnde Chardonnay-aroma's die zo harmoniëren met de fijnere, discreet blijvende houttonen. Zilte, mineralige, stenige rooktonen. Bodem, zee, kalk, vuursteen en Bourgondische frisheid. Absolute nauwkeurigheid als bewijs van een optimale en uiterst verzorgd wijnmaakproces.

SMAAK

Het delicate van het boeket komt opnieuw (ref. 2016) in de smaak ook weer prachtig tot uitdrukking, al is deze 2018 nog wat rijper, mediterraner dan 2016. Romige textuur en een materie die echt heel rijk is aan contrasten. Alles is aanwezig. Elegant blijvende opulentie, smaakrijke en frisheid brengende, zachte wijnzuren. Mineraliteit met het effect van een goed waarneembare bodeminvloed en de daarbij horende lichte stroefheid. Uiterst subtiele, licht zilte bitterheid die zorgt voor een ongekende smaakvoortzetting (=lengte).

CULINAIR

Wat een vorstelijke, culinaire genieters-wijn met onbeperkt potentieel is dit! Platte, vaste oesters, subtiel gerookte vis, tarbot, Sint Pierre uit de oven. In zoutkorst gegaarde Bresse-kip, kikkerbillen, wijngaardslakken en niet te jonge, “grote” rauwe-melk-kazen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top