Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€33,50

Tablas Creek
Côtes de Tablas 2011
Paso Robles

Tablas Creek is een samenwerking van de familie Perrin en de firma Haas (importeur van Perrin/Beaucastel in de V.S.). De invloed van Perrin is goed waarneembaar! Met gesloten ogen waan je je in de Rhône.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Verenigde Staten

STREEK

Californië

WIJNMAKER

Tablas Creek

BODEM

VINIFICATIE

Alle druivenrassen vergisten deels in open roestvrijstalen en houten cuves; er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de natuurlijke gistculturen. Na vergisting worden de wijnen geassembleerd en rijpen voor ongeveer 12 maanden op eikenhouten foeders. Lichte filtering voor botteling.

DRUIVEN

49% Grenache, 28% Syrah, 15% Mourvèdre en 8% Counnoise.

KLEUR

Transparant en licht geëvolueerd robijnrood.

NEUS

Ademende (frisse herfst-/boslucht) en uiterst nauwkeurige expressie die een formidabele mineraliteit demonstreert. Gemalen stenen, natte rots, kastanjehout en bloemengeuren. Volstrekt uniek en uitgesproken on-Californisch boeket. Prachtig!

SMAAK

De wijn komt de mond binnen met een streling van zijdezacht fluweel en zoete rijpheid. De directe verleidelijkheid is dan ook onweerstaanbaar. Maar daarna gaan een prachtige concentratie en een contrastrijke materie het beeld bepalen. De verleiding blijft, maar de goed gedoseerde tannines zorgen voor reliëf en contrast. Het subtiel zilte, dat sommige zeer grote bourgognes kenmerkt, geeft de wijn allure en complexiteit. Minder alcohol en meer complexiteit – fraaie progressie!

CULINAIR

Grote diner- en eetwijn met een zeer breed culinair spectrum: geroosterd lams- en kalfsvlees, gevogelte, paella, op de huid gebakken vis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2013 / 2018

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top