Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,00

Saurus
Pinot Noir 2019
Patagonia

Plezierwijn van de eerste orde!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Argentinië

STREEK

Patagonia

WIJNMAKER

Saurus

BODEM

Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid.

VINIFICATIE

Handmatige geplukte en geselecteerde druiven. Koude inweking gedurende drie dagen, gisting gedurende acht dagen en de most/jonge wijn blijft gedurende vijf (!) dagen in contact met het vaste materiaal. Appelmelkzuren gisting voor 100% op staal. Rijping op gebruikt eikenhout (combinatie van Frans en Amerikaans eiken) en op roestvrij staal (70%). Klaring met verse eiwitten!

DRUIVEN

100% Pinot Noir

KLEUR

Heldere aalbesrode kleur met de nodige transprantie. Vrijwel geen evolutie.

NEUS

Niet al te uitbundig geurend in eerste instantie, maar na flinke beluchting geeft de wijn zich aardig prijs. Speelse fruittonen, maar ook een wat serieuze kant: specerijen en zoethout. Enige warmte (alcohol) stijgt uit het glas, maar dat heeft geen bedwelmend effect. Eenmaal in het glas en in contact met zuurstof is er sprake van volop ontwikkeling.

SMAAK

Echt sappige aanzet zoals we dat kennen van deze wijn. Heel puur, de rijping op eikenhout heeft vrijwel geen sporen na gelaten en is niet van invloed op het 'fruitdriven' karakter van de wijn. Goede vulling en de warmte die we in de neus waar konden nemen, blijft ook in de mond niet uit. Verfijnde tanninestructuur.

CULINAIR

Elegante, smaakrijke eetwijn met een aantrekkelijke meditatie-potentieel (geschikt om buiten de maaltijd te genieten). Combineren met “zachte” gerechten: zwezerik, blanquette de veau of sappig gevogelte (Bresse-kip, parelhoen). Ook op de huid gebakken vis en creaties met pompoen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top