Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€10,50

Saurus
Malbec 2019
Patagonia

In het Franse Zuidwesten kan de Malbec-druif soms wat al te ruige resultaten opleveren. Dit is -zonder aan karakter in te leveren- heel toegankelijk.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Argentinië

STREEK

Patagonia

WIJNMAKER

Saurus

BODEM

Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid. Opbrengst van 53 hl/ha.

VINIFICATIE

Handmatige geplukte en geselecteerde druiven. Koude inweking gedurende drie dagen, gisting gedurende acht dagen en de most/jonge wijn blijft gedurende vijftien dagen in contact met het vaste materiaal. Appelmelkzuren gisting voor 40% op eikenhout en voor 60% op staal. Daarna in dezelfde verhouding 12 maanden rijping op nieuw eikenhout (Frans en Amerikaans) en op roestvrijstaal. Klaring met verse eiwitten!

DRUIVEN

100% Malbec

KLEUR

Vitaal paars met een heel donkere kern.

NEUS

Expressieve neus volop rood en zwart fruit in verse-, maar ook in confiturevorm. Zwarte kersen, pruimen (crème de pruneaux!). Ook kruiden zoals laurier en rozemarijn. Drop, eucalyptus en viooltjes. Hier is veel te ontdekken!

SMAAK

Zwoelrijpe, maar zeker niet zoete aanzet. In de mond een wat ongetemd, viriel mondgevoel. Goede balans tussen krokante tannines en vulling/sap. Verrukkelijk en spontaan vloeiend met een fors smaakoppervlak. Heerlijke concentratie zonder dat het ook maar een moment als te krachtig zal worden ervaren. Goede zuurgraad die ook waakt voor overdaad.

CULINAIR

Zowel aan als buiten tafel onbeperkt inzetbaar. Combineren met “zachte” (hoofd)gerechten: geroosterde gamba's, orgaanvlees (levertjes van gevogelte, zwezerik, ganzenharten) - dit is een bijzonder geschikte rode begeleider van vis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top