Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€6,95

L'Etoile de Mer
2019
Mont Baudile IGP

Plezier, plezier en nog eens plezier. Dat ademt l'Etoile de Mer.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

L'Etoile de Mer

BODEM

De wijngaarden zijn gelegen op de uitlopers van de Terrasses du Larzac, op een hoogte van 160 meter. De bodem bestaat uit klei en kalk met een grote hoeveelheid stenen.

VINIFICATIE

Na de oogst vergisten -op temperatuurgecontroleerde RVS cuves- de verschillende druivenrassen onafhankelijk van elkaar. Pas daarna vindt de assemblage plaats.

DRUIVEN

Gelijke delen Grenache en Cinsault.

KLEUR

Fraai (bleek) oudroze.

NEUS

Vertrouwde en zeer herkenbare neus en als altijd biedt Etoile de Mer een grote mate van verleiding. Geurend naar wijngaardperzik, witte bessen en wat licht rood fruit. Feest der herkenning!

SMAAK

Gezien het bescheiden prijsniveau is de concentratie en de smaakkracht eigenlijk verbluffend goed. Behoorlijk royaal mondvolume en dankzij de niet zo hoge zuurgraad is het echt smaakintensief. Goede lengte bovendien.

CULINAIR

No nonsense rosé die op vrijwel ieder terras een uitstekende dienst zal bewijzen. De meest uiteenlopende tapas, charcuterie en ander fingerfood lijken de beste matches. Ook gerechten uit de Aziatische keuken.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2021

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top