€11,50

Ippolito 1845
Mabilia 2017
Cirò Rosé DOC

Dit is geen 'doet u mij maar een roséetje'; Mabilia heeft heel wat meer in zijn mars. Gastronomische rosé op hoog niveau!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Calabria

WIJNMAKER

Ippolito 1845

BODEM

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst volgt een schilinweking gedurende 24 uur (relatief lang voor een rosé, de verklaring voor de vrij donkere kleur) in temperatuur-gecontroleerde vaten. Vergisting en rijping op RVS cuves.

DRUIVEN

100% Gaglioppo.

KLEUR

Voorheen was Mabilia van Ippolito de rosé met de krachtigste kleur. Ook hier lijkt de slag naar een bleker type te zijn gemaakt. Oudroze met een oranje gloed.

NEUS

In positieve zin onderscheidende neus. Geen zuurstof of snoeperige fruittonen, maar wat serieuzer van aard. Wiilde perzik, rozenbottel, grapefruit, witte asperge en tonen van zuivel (creme fraiche).

SMAAK

De wijn mag dan ten opzichte van voorgaande jaargangen aan kleur hebben ingeleverd, aan smaakkracht zeker niet. De wijn maakt een haast explosieve entree in de mond en lijkt niet voornemens deze weer snel te verlaten. Krachtig en opvallend droog. Geringe zuurgraad waardoor wellicht wat minder geschikt om in te zetten als aperitief/solist. Aan tafel daarentegen... Juist dan komt dit echt tot zijn recht.

CULINAIR

Een droomkandidaat om te schenken bij fijn gevogelte als kwartel of een kip van bovengemiddelde kwaliteit. Ook bij rode mul van de grill. Voor de gastronomische durfal: salades met lavendel (droom-combinatie!).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2020

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top