Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,95

Extrême
Gris - Passions 2021
Coteaux du Languedoc AOP

Wat fermer gestructureerd dan afgelopen edities; de wijn heeft een wat serieuzer karakter gekregen.

VOORRAADSTATUS

Tijdelijk niet leverbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Extrême

BODEM

Wijngaarden gelegen ten noorden van Montpellier. Kalk- en kiezelrijke terrassen en hellingen met kalkhoudende kleigronden van de Montpeyroux.

VINIFICATIE

Handmatige geoogste druiven worden direct geperst en het sap vergist onder een zeer lage temperatuur met optimaal behoud van de delicate vruchtenaroma’s, de autonome frisheid en de fijnheid (door de directe persing).

DRUIVEN

60% Mourvèdre en 40% Grenache Noir

KLEUR

De kenmerkende grijsroze kleur zoals we die ook in de Provence tegenkomen. Zo zien we rosé maar wat graag!

NEUS

Volledig in lijn met voorgaande jaren: prachtig ingetogen en op geen enkele wijze snoeperige fruittonen. Wél dartel framboosjes, bessen en aardbei, maar géén fruittonen van het type zuurstok... De Mourvèdre-druif, die aan de basis staat van deze rosé, zorgt voor een uiterst bescheiden dragon-/droptoets.

SMAAK

Heerlijk strakke aanzet, ook hier geen snoeperige, zoete tonen. Opvallende concentratie. Behoorlijke mate van kracht en complexiteit voor een rosé op dit prijsniveau. Wat fermer gestructureerd dan afgelopen edities; de wijn heeft een wat serieuzer karakter gekregen.

CULINAIR

Verrukkelijke terras- en buiten-beleving-rosé met een goed culinair potentieel! Licht pikante gerechten, praktisch alle tapas, salades en heel veel (alles?!) van de barbecue / kamado / Ofyr.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2022 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top