Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,75

Extrême
Gris - Passions 2020
Coteaux du Languedoc AOP

Rosé met een bite! De Mourvèdre zorgt voor structuur; de Grenache voor plezier en wat lichtvoetigheid. Perfecte balans!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Extrême

BODEM

Wijngaarden gelegen ten noorden van Montpellier. Kalk- en kiezelrijke terrassen en hellingen met kalkhoudende kleigronden van de Montpeyroux.

VINIFICATIE

Handmatige geoogste druiven worden direct geperst en het sap vergist onder een zeer lage temperatuur met optimaal behoud van de delicate vruchtenaroma’s, de autonome frisheid en de fijnheid (door de directe persing).

DRUIVEN

60% Mourvèdre en 40% Grenache Noir

KLEUR

De zogenaamde frozen bottle maskeert de kleur wat. Eenmaal in het glas bleekroze; duidelijk geïnspireerd op de populaire Provence-rosés.

NEUS

Extreme Gris is een rosé op constant (hoog) niveau! De neus in het glas steken, voelt haast als thuiskomen; zo vertrouwd... Ingetogen fruittonen, zeker niet geparfumeerd of snoeperig. Bosaardbeitjes en frambozen domineren in de geur; op de achtergrond wat bladkruiden als munt en dille. De wijn ademt frisheid.

SMAAK

Frisse en allesbehalve overdonderende aanzet. Eerder ingetogen dan al te uitbundig. De Mourvèdre geeft doorgaans structuur aan rode wijnen, maar doet dat ook hier met verve. Solide rosé met zelfs heel subtiele tannines. Dankzij de toevoeging van de wat lichtvoetiger Grenache wordt er aan (door)drinkbaarheid niet ingeleverd. In de finale een subtiel bittere toets; dat maakt 'm ook de moeite waard om aan tafel in te zetten.

CULINAIR

Verrukkelijke terras- en buiten-beleving-rosé met een goed culinair potentieel! Licht pikante gerechten, praktisch alle tapas, salades en heel veel (alles?!) van de barbecue / kamado / Ofyr.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top