€8,50

Extrême
Gris - Passions 2018
Coteaux du Languedoc AOP

Heel 'extreem' is deze jaargang Extrême niet, wel onverminderd goed!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Extrême

BODEM

Wijngaarden gelegen ten noorden van Montpellier. Kalk- en kiezelrijke terrassen en hellingen met kalkhoudende kleigronden van de Montpeyroux.

VINIFICATIE

Handmatige geoogste druiven worden direct geperst en het sap vergist onder een zeer lage temperatuur met optimaal behoud van de delicate vruchtenaroma’s, de autonome frisheid en de fijnheid (door de directe persing).

DRUIVEN

60% Mourvèdre en 40% Grenache

KLEUR

Bleek roze met een zilvergrijze schakering.

NEUS

Krachtige en echt vineuze expressie. Eerder wit fruit dan de voor rosé zo kenmerkende rode vruchtenrijkdom. Witte bessen, wijngaardperzik en peer. Subtiel gekruid bovendien: munt en dragonblad. De wijn ademt een krijt-/mintachtige frisheid.

SMAAK

Strakke, heel verfijnde aanzet met een daaropvolgende forse dosis kracht. Een wat meer gebalde smaakkracht dan voorheen en de zuurgraad lijkt juist wat naar de achtergrond te zijn verdwenen. Toch blijft de wijn gezegend met een bekoorlijke frisheid en aan het dorstlessende karakter is niets veranderd. Contrastrijke finale met voldoende reliëf om ook 'aan tafel' overeind te blijven.

CULINAIR

Verrukkelijke terras- en buiten-beleving-rosé met een goed culinair potentieel! Licht pikante gerechten, praktisch alle tapas, salades, heel veel van de barbecue/rooster (vis, gevogelte, varken).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2021

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top