Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€5,95

Realce
2020
Manchuela DOP

Eenvoudig glas wijn, maar buitengewoon sympathiek. Geen schande om dit te schenken op een druk bezocht feestje!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Manchuela

WIJNMAKER

Realce

BODEM

Wijngaarden gelegen op een hoogte van 600-700 meter boven zeeniveau; de grond wordt geïrrigeerd met water uit de bergen. De bodem bestaat uit kalkhoudende klei. Continentaal klimaat met lange, hete zomers en koude winters.

VINIFICATIE

Vergisting en rijping op RVS-cuves. Bio-certificering.

DRUIVEN

100% Tempranillo

KLEUR

Purperpaarse kleur; dé kleur van een jonge wijn op basis van de Tempranillo-druif.

NEUS

De druiven hebben aardig wat zonnestralen gezien, zo veel is direct duidelijk in de neus. Volop rood en zwart fruit, duidelijk beïnvloed door de zon. Dadels, zwarte kersen en bramen. Maar wees gerust: van zondoorstoofde confiture-tonen is geen sprake. Ook subtiele roostertonen en kruiden als laurier. Na fors zuurstofcontact zijn ook koffie-tonen waar te nemen.

SMAAK

Speelse aanzet, volop sap en vrolijkheid. Toch is het aardig serieus gestructureerd: licht viriele tanninestructuur, fraai omlijst met een goede dosis sap/vulling. Gemakkelijk, licht reliëf, net niet te glad gepolijst. Ferme zuren voor een wijn uit dit klimaat, maar dankzij die zuren blijft het verteerbaar en elegant. Prima lengte op dit prijsniveau.

CULINAIR

Heerlijk genereuze karakterwijn die toch goed toegankelijk en breed inzetbaar is. Als het culinaire tegenspel maar op het niveau van de wijn blijft: goed verzorgde barbecue, stoofgerechten, rijke paella's en Spaans varkensvlees van topkwaliteit.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top