Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€55,00

La Spinetta
Garretti 2017
Barolo DOCG

Grote, heel grote wijn, van één van de beste wijnmakers van Italië. In dit piepjonge stadium al volstrekt onweerstaanbaar, maar uw geduld zal beloond worden...

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Piemonte

WIJNMAKER

La Spinetta

BODEM

Perceel van 2.2 hectare met een optimale expositie op het zuiden. Wijngaard ligt op 200 meter hoogte. Kalkhoudende kleigrond. De stokken hebben een respectabele leeftijd van 37 jaar.

VINIFICATIE

Handmatige oogst vanaf half oktober, extreem strenge selectie. Vergisting in roterende tanks met een inweekproces van 7-8 dagen. Appelmelkzurengisting en rijping op 50% nieuwe en 50% eenmaal gebruikte vaten van Frans eikenhout gedurende 20 maanden. De wijnen worden geklaard noch gefilterd. 2 jaar rijping op fles voordat de wijn aangeboden wordt.

DRUIVEN

100% Nebbiolo

KLEUR

Prachtige mahonie roodbruine kleur met de schakering brique/baksteen. Het lijkt dat de wijn al op leeftijd is, maar het is een zeer typische kleur voor wijnen van de Nebbiolo-druif.

NEUS

Delicaat en verfijnd, maar tegelijkertijd krachtig en imponerend. Gelei van rozenbottel, een verse vijg zo van de boom geplukt, maar ook zwarte thee en het rokerige van een goede Lapsang Souchon-thee. Mettertijd zullen de meer animale aroma's zoals leer/paardenvacht en de wat meer herfstige tonen van gedroogd blad en natte grond naar voren komen. De doorgewinterde proever ontwaard ze nu al, maar ze zijn nog niet bepaald dominant.

SMAAK

Ranke, zelfs wat bescheiden eerste indruk. Maar wanneer de wijn eenmaal in de mond is en er wat zuurstof wordt 'geslurpt' ontluikt de wijn. En dat is een meer dan fascinerende ervaring die iedere wijndrinker (m/v) gegund is. Fenomenale smaakkracht, als een gebalde vast in een zijden handschoen. Zeer solide tanninestructuur en een voorbeeldige balans tussen zuren, tannines en fruit/sap. Fors alcoholpercentage (14,5%), maar dat wordt op geen enkel moment als storend ervaren.

CULINAIR

Grote en zeer contrastrijke dinerwijn: osso buco, lam, geit van de rooster en het fijnste van het rund in combinatie met zwarte truffels.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top