Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€23,50

La Spinetta
2019
Langhe Nebbiolo DOC

Grote jaargang van deze wijn! Liever dit dan een duurder barolo uit een slecht jaar...

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Piemonte

WIJNMAKER

La Spinetta

BODEM

Wijngaard met een kalkhoudende bodem op een hoogte van 270 meter. Gemiddelde leeftijd van de stokken is 23-26 jaar. De wijngaard ligt binnen de grenzen van Barbaresco en is genaamd Starderi. Pas wanneer de stokken een hogere leeftijd hebben bereikt, maakt wijnmaker Giorgio Rivetti er een barbaresco van.

VINIFICATIE

Oogst vanaf half oktober – vergisting in roterende tanks met een inweekpoes van 7-8 dagen. Appelmelkzurengisting en rijping op 100% nieuwe vaten van Frans eikenhout gedurende 12 maanden. De wijnen worden geklaard noch gefilterd.

DRUIVEN

100% Nebbiolo

KLEUR

Kenmerkende Nebbiolo-kleur: baksteenrood met een mahonie-gloed.

NEUS

Al aan de kleur is te zien dat we hier te maken hebben met een volbloed-Nebbiolo; in de geur wordt dat nog maar eens bevestigd. Zeer kenmerkende: verwelkt rozenblad, Darjeeling-thee, rozenbotteljam, sinaasappelmarmelade en (natuurlijk!) het 'Rivetti-parfum'. Fractie rokerig, maar geen van enige hout-overdaad is geen sprake.

SMAAK

Krachtige, maar wel degelijk verfijnde aanzet. Nog piepjong natuurlijk: de tannines bevestigen de jeugdigheid. Rul, wat drogend (niet verwonderlijk in deze fase) en volop reliëf biedend. Grote lengte en prachtig geïntegreerde alcohol. 2019 is groots in Piemonte en dat blijkt hier wel. Grote, klassieke jaargang!

CULINAIR

Formidabele karakterwijn die echt tot uitdrukking komt in confrontatie met het juiste, basale culinaire tegenspel. Basaal, dus geen spectaculaire frutsel-creaties met bloemetjes, schuimpjes en krokantjes. Kalfs- en lamsvlees genieten onze voorkeur.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2030

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top