Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€23,50

La Spinetta
2018
Langhe Nebbiolo DOC

Eigenlijk een mini-barbaresco. Wordt gemaakt van de jonge stokken van de wijngaard Starderi.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Italië

STREEK

Piemonte

WIJNMAKER

La Spinetta

BODEM

Wijngaard met een kalkhoudende bodem op een hoogte van 270 meter. Gemiddelde leeftijd van de stokken is 22-25 jaar. De wijngaard ligt binnen de grenzen van Barbaresco en is genaamd Starderi. Pas wanneer de stokken een hogere leeftijd hebben bereikt, maakt wijnmaker Giorgio Rivetti er een barbaresco van.

VINIFICATIE

Oogst vanaf half oktober – vergisting in roterende tanks met een inweekpoes van 7-8 dagen. Appelmelkzurengisting en rijping op 100% nieuwe vaten van Frans eikenhout gedurende 12 maanden. De wijnen worden geklaard noch gefilterd.

DRUIVEN

100% Nebbiolo

KLEUR

Die kenmerkende oranje-bruine gloed in een verder prachtige scharlakenrode kleur. Schitterend!

NEUS

Haast ontroerende neus... Puur, eigenzinnig, ingetogen maar toch expressief en met de duidelijke signatuur van die eigenzinnige wijnmaker... Volop rozenblad, het dekblad van een goede sigaar, de zoete, iets weeë geur van pijptabak, gedroogde vruchten, een herfstbos en ga zo maar door. Hier is eindeloos veel te ontdekken. De subtiliteit, geurschakeringen, ontwikkeling in het glas maken dit tot een werkelijk uiterst fascinerende wijn.

SMAAK

Delicate aanzet, ragfijn en teer, maar wel met een enorme kracht. Sans gene neemt de wijn beslag van de gehele mond en dat is bepaald geen straf. Om de mond overigens vervolgens met frisse tegenzin te verlaten. Dropachtige concentratie in de mond; prachtige tanninestructuur en een schier eindeloze smaakvoortzetting. Een waar genot dit te mogen proeven en/of drinken.

CULINAIR

Formidabele karakterwijn die echt tot uitdrukking komt in confrontatie met het juiste, basale culinaire tegenspel. Basaal, dus geen spectaculaire frutsel-creaties met bloemetjes, schuimpjes en krokantjes. Kalfs- en lamsvlees genieten onze voorkeur.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2029

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top