Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,50

Ippolito 1845
Liber Pater 2018
Cirò DOC

Heerlijke en bovendien echt onderscheidende klassewijn uit het diepe Italiaanse Zuiden. In niets te vergelijken met die zondoorstoofde rode wijnen uit Puglia. Dit biedt juist volop frisheid en verfijning.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Calabria

WIJNMAKER

Ippolito 1845

BODEM

De wijngaard ligt op 250-300 meter boven zeeniveau en heeft een westelijke ligging. Er heerst en mediterraan klimaat. De bodem is rijk aan klei en organische materialen.

VINIFICATIE

Deels manuele en deels mechanische oogst. Minutieuze selectie van de druiven en een lang inweekproces. Fermentatie in roestvrijstalen vaten met temperatuurcontrole gedurende 12 dagen. Opvoeding en rijping op goed Frans eikenhout gedurende 8 maanden. Zachte filtering voor de botteling.

DRUIVEN

100% Gaglioppo

KLEUR

Teder rode kleur met een forse transparantie. Een oranje gloed zoals we dat ook zien bij de betere wijnen op basis van de Nebbiolo-druif.

NEUS

Primair rood fruit, met name kersen (op sap, alcohol) en gestoofde framboos. Maar er is meer, zeker na beluchting. Rozenbottel en lichte thee zoals first flush darjeeling. Verbazingwekkend genuanceerd gezien de zonovergoten regio van herkomst.

SMAAK

Opvallend ranke aanzet, maar toch een heel serieus gestructureerd glas wijn. Krokante tannines, de associatie met de 'bite' in een verse druif is daar. Goede zuurgraad, die fraai verweven is in het geheel. Fractie drogend in de finale, enig proteïnerijk tegenspel kan dat mooi opvangen.

CULINAIR

Frisse, echt Italiaanse, dus contrastrijke eet-/dinerwijn: osso buco, een traditioneel bereide bolognese-saus of een goede huisgemaakte lasagna (het recept uit de Silver Spoon is kinderlijk eenvoudig en niet te overtreffen). Als kazen: gerijpte Pecorino of bergkazen (Tomme, Cantal etc.).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top