Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,50

Cantina Colli Vicentini
Merlot 2018
Vicenza DOC

Heerlijke, sappige rode wijn die uitstekend kan dienen voor alledag.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Cantina Colli Vicentini

BODEM

De druiven zijn afkomstig van percelen gelegen in de provincie Vicenza. De bodem is er rijp aan klei en kalk.

VINIFICATIE

Voordat de druiven worden gekneusd wordt de gehele oogst ontsteeld. Vergisting in RVS (met temperatuurcontrole), daarna rijping in een combinatie van RVS en hout.

DRUIVEN

100% Merlot

KLEUR

Fraaie, dieprode kleur met een forse transparantie.

NEUS

In het kort: primaire vruchtenexpressie 'omlijst' met een subtiel houten kader. Wanneer we wat dieper op de materie in gaan: volop rode vruchten in verse - en confiture-vorm. Bosaardbei en warme framboos. Subtiele kruidigheid. Dat wordt ondersteund door de juiste dosis hout. Met de juiste dosis bedoelen we: absoluut geen overdaad, maar een evenwichtige rijping waardoor het fruit zich nog juist kan positioneren.

SMAAK

Soepele, haast gemakkelijke aanzet. Volop sap, maar een smaakkracht zeker geen gebrek. Speels is het niet, ingewikkeld ook niet en daar ligt nu net de kracht van deze wijn. Joie de vivre! Lichtvoetig in de beste zin van het woord; het type wijn dat ook liefhebbers van de betere beaujolais zal aanspreken.

CULINAIR

Uitdagende eetwijn met een gevarieerd culinair potentieel: op de eerste plaats orgaanvlees (kalfsnier en zwezerik), op de huid gebakken (inkt)vis, vleugelwild en vegetarische gerechten op basis van “aardse” groenten, dus met wortels.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top