Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,50

Cantina Colli Vicentini
Cabernet Sauvignon 2019
Vicenza DOC

Heerlijk pure mono-cépage Cabernet-Sauvignon!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Cantina Colli Vicentini

BODEM

Alle wijngaarden hebben een gunstige zon-expositie. Verschillende percelen verspreid over de provincie Vicenza. Bodem is rijk aan klei en kalk.

VINIFICATIE

Voordat de druiven worden gekneusd wordt de gehele oogst ontsteeld. Vergisting in RVS (met temperatuurcontrole), daarna rijping in een combinatie van RVS en hout.

DRUIVEN

100% Cabernet Sauvignon

KLEUR

Kenmerkende bordeauxrode kleur voor deze druif. Hecht, iets transparant en enige ontwikkeling aan de rand van het glas waar te nemen.

NEUS

Rijpe Cabernet-expressie volop zwarte bessen en kersen, maar ook laurier en cederhout. Uiterst discrete houtpresentie: iets van geroosterd hout, maar zeer subtiel. Wanneer de wijn wat langer aan zuurstof wordt blootgesteld, dan komen tonen van gegrilde paprika en koffie naar voren.

SMAAK

Vriendelijke aanzet met nu een wat prominentere rol voor het gebruikte eikenhout. Fraai afgeronde tannines zijn het effect van de rijping op barriques. Goede concentratie en een aardige dosis sap. Geringe zuurgraad, maar zeker niet jammig. Het alcoholpercentage is bescheiden met 13%. Lange finale!

CULINAIR

In culinair opzicht zeer breed inzetbaar: eerder wit dan rood vlees (kalf, lam, buiten-kip)en pasta-gerechten met truffel. Mediterrane rijstgerechten met zeevruchten als tijgergarnalen en veerkrachtige inktvis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top