The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
KleurKenmerkende bordeauxrode kleur voor deze druif. Hecht, iets transparant en enige ontwikkeling aan de rand van het glas waar te nemen.
NeusRijpe Cabernet-expressie volop zwarte bessen en kersen, maar ook laurier en cederhout. Uiterst discrete houtpresentie: iets van geroosterd hout, maar zeer subtiel. Wanneer de wijn wat langer aan zuurstof wordt blootgesteld, dan komen tonen van gegrilde paprika en koffie naar voren.
SmaakVriendelijke aanzet met nu een wat prominentere rol voor het gebruikte eikenhout. Fraai afgeronde tannines zijn het effect van de rijping op barriques. Goede concentratie en een aardige dosis sap. Geringe zuurgraad, maar zeker niet jammig. Het alcoholpercentage is bescheiden met 13%. Lange finale!
BodemAlle wijngaarden hebben een gunstige zon-expositie. Verschillende percelen verspreid over de provincie Vicenza. Bodem is rijk aan klei en kalk.
VinificatieVoordat de druiven worden gekneusd wordt de gehele oogst ontsteeld. Vergisting in RVS (met temperatuurcontrole), daarna rijping in een combinatie van RVS en hout.
In culinair opzicht zeer breed inzetbaar: eerder wit dan rood vlees (kalf, lam, buiten-kip)en pasta-gerechten met truffel. Mediterrane rijstgerechten met zeevruchten als tijgergarnalen en veerkrachtige inktvis.