Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€5,95

Realce
2019
Manchuela DOP

Dit laat zich nog het best vergelijken met een Rioja Joven; al is dit iets strenger/serieuzer.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Manchuela

WIJNMAKER

Realce

BODEM

Wijngaarden gelegen op een hoogte van 600-700 meter boven zeeniveau; de grond wordt geïrrigeerd met water uit de bergen. De bodem bestaat uit kalkhoudende klei. Continentaal klimaat met lange, hete zomers en koude winters.

VINIFICATIE

DRUIVEN

100% Tempranillo

KLEUR

Hechte diep paarse kleur met een vrijwel ondoorzichtige kern.

NEUS

Intense neus met een prominente rol voor donkerrood en zwart fruit. Denk aan kersen, bramen en zwarte bessen, maar ook aan gedroogde (zuid)vruchten als dadels en pruimen. Kruidigheid van laurier en rozemarijn en een frisse hint van eucalyptus. Alcohol is waarneembaar, maar past in het rijpe geheel.

SMAAK

Zoetrijpe aanzet; opvallend puur, neigend naar het basale (en dat is heel positief bedoeld!). De Tempranillo-druif laat zich niet vaak in 'naakte' vorm (dus zonder houtrijping) zien; hier proeven we de druif juist in alle puurheid. Veel sap, heel rijp, maar net niet neigend naar confiture - overrijpheid is knap vermeden. Solide tanninestructuur die de wijn een serieus gezicht geeft. Indrukwekkende afdronk/finale voor een wijn op dit prijsniveau zeg!

CULINAIR

Heerlijk genereuze karakterwijn die toch goed toegankelijk en breed inzetbaar is. Als het culinaire tegenspel maar op het niveau van de wijn blijft: goed verzorgde barbecue, stoofgerechten, rijke paella's en Spaans varkensvlees van topkwaliteit.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top