Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,50

Pinhal da Torre
Alqueve 2020
Vinho Regional Tejo

In de stijl van een goede Vinho Verde, maar dan uit een veel zuidelijker gebied.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Portugal

STREEK

Tejo

WIJNMAKER

Pinhal da Torre

BODEM

De bodem bestaat uit een combinatie van zand en klei.

VINIFICATIE

De vergisting vindt plaats op RVS-cuves met temperatuurbeheersing. Tijdens de vergisting blijft de temperatuur op 14 graden C.

DRUIVEN

Fernão Pires, Arinto, Viosinho, Alvarinho en Verdelho

KLEUR

Bleek groen met een zilveren fonkeling.

NEUS

Buitengewoon aantrekkelijke neus, aromatisch, maar zeker niet té. Het lijkt wel of er een drupje Muscat/Moscato aan de blend is toegevoegd. Een verleidelijk floraal 'toefje' bovenop het toch al zo aantrekkelijke fruit. Peer, wijngaardperzik, druiven (Muskaat...) en gelei van kweepeer.

SMAAK

Milde aanzet en de wijn neemt met veel plezier beslag van de gehele mond. Zeer bescheiden zuurgraad, waardoor de wijn zich echt volledig ontplooit in de mond. De zuiverheid van bronwater en letterlijk krijtdroog! Plezierig laag alcoholgehalte: 12,5%. Fractie bitter in de finale: niet storend, wel aanwezig. Maakt 'm juist gastronomisch interessant!

CULINAIR

De Portugezen zijn heer en meester in het grillen van vis, het liefst op een open vuur in de buitenlucht. Probeer dat thuis ook eens! Sardines, forel, zeebaars etc. Houd het simpel, de Portugese keuken is pretentieloos (maar o zo smakelijk!).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top