Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,25

Mondivin
Classicus 2015
Villány DHC

Wat een feest. Dit is voor ons hier op het domein ook een echte ontdekking. De gedroomde tegenpool van de “Quintessence”. Dit is de essentie van het begrip “vin plaisir”.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Hongarije

STREEK

Villány

WIJNMAKER

Mondivin

BODEM

Inactieve löss met een kalkstenen onderbodem. Assemblage van druiven uit vier wijngaarden: Am Haus (CS), Remette (CF), Sterntal (CF) en Somsitch (CF).

VINIFICATIE

Handmatige pluk – de druiventrossen worden in de wijngaard en bij aankomst zorgvuldig gesorteerd, ontsteeld en zacht gekneusd – koude inweking en temperatuur gecontroleerde gisting op roestvrij stalen gisttanks. Appel-melkzurengisting en rijping op eikenhouten foeders van 2.000 liter en vaten van 600 liter.

DRUIVEN

70% Cabernet-Franc en 30% Cabernet-Sauvignon.

KLEUR

Vitaal transparant robijnrood met de gloed van een krachtige Pinot Noir.

NEUS

Pure, zeldzaam krokante druivenexpressie zoals we die in de top van de rode Loire, in de optimaal rijpe jaren, kunnen ontdekken. De bewust ingekorte rijpingsperiode op eikenhout heeft geen sporen in de wijn achter gelaten. Met witte peper en mint gekruide, rijpe en subtiele vruchtenaroma's. Kersen, frambozen, bramen en ook bosbessen in een omgeving van kreupelhout. Dit ademt de natuur in het najaar met truffel en grafiet op de achtergrond.

SMAAK

Het jaar heeft het zo gewild. Hier verlaten we de klassieke, aardse structuur in het voordeel van de expressie van de druif. Zoals die de reputatie van de wijnen van Chinon en Bourgueil bepaald heeft. Krokant, verleidelijke sappig en toch spannend dankzij die precies gedoseerde smaakconcentratie. Ideale balans, alcohol afwezig, verkwikking volop en een voorbeeldige smaakvoortzetting.

CULINAIR

Verfijnde eetwijn en een gegarandeerd succesvolle begeleider van blank- en orgaanvlees: Bresse-kip, kalfsvlees, zwezerik, patrijs. Voor de visliefhebbers is er nog altijd de mogelijkheid van de verse kreeft op de rooster met wat dragon geparfumeerd.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2017 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top