Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€37,50

Maison Chanzy
Marissou 2018
Rully AOC

Prachtige wijn; serveer maar eens blind naast een meursault die 1,5 keer zo duur is…

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bourgogne

WIJNMAKER

Maison Chanzy

BODEM

De wijngaard Marissou is de op een na grootste premier cru wijngaard van Rully. Ruim 7 ha, even ten noorden van het dorp gelegen met een perfecte zuidoostelijke zonexpositie.

VINIFICATIE

Zachte persing van de handmatig geoogste druiven. Vergisting in grote houten foeders; aansluitend rijping op eikenhouten vaten van 450 liter (10 maanden, 30% nieuw eiken). Voor de botteling worden de vaten geassembleerd en rijpt de wijn 5 maanden op RVS.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Schitterende goudgele kleur, duidelijk beïnvloed door de houtrijping.

NEUS

Royale neus –door de zon gemarkeerd- waarin we vrijwel alle kenmerken van een houtgelagerde Chardonnay ontdekken: gesmolten boerenboter, Zeeuwse boterbabbelaars, vanille, toast, geroosterde noten, rijp geel fruit zoals abrikoos en gelei van kweepeer. Het is veel, maar wel in balans.

SMAAK

Ook de aanzet blinkt uit in generositeit: wat lobbig en absoluut mondvullend. Dankzij de formidabel gedoseerde zuren wordt de wijn in toom gehouden en waakt men voor overdaad.

CULINAIR

Voorkeur voor witte (plat)vis. Boter geen probleem... denk aan beurre noisette of beurre blanc.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2027

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top