Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€23,95

Maison Chanzy
En Rosey 2018
Rully AOC

Ontroerende puurheid. Als een prachtige vrouw, zonder make-up!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bourgogne

WIJNMAKER

Maison Chanzy

BODEM

Perceel (4,7 ha) gelegen in het uiterste westen van de appellation Rully. 36 jaar oude stokken.

VINIFICATIE

Rijping gedurende 10 maanden op een combinatie van grote houten foeders en barriques van 225 liter.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Schitterende kleur grijsgeel. De vatrijping heeft slechts beperkt vat op de kleur gehad. De kleur lijkt onder invloed van zuurstof wat donkerder te worden.

NEUS

Puur en rank. Zoals vrouwen zonder make-up prachtig kunnen zijn, zo is het ook met wijn: geen opsmuk. Laat bodem en druif spreken, dan worden de fraaiste resultaten bereikt. Zoals hier. Mineraliteit (natte stenen), brooddeeg of gist en gelei van kweepeer. Fractie zuivel. Pas na fors zuurstofcontact (gedecanteerd) komen de tonen van de houtrijping naar voren. Eerder in de vorm van getoast witbrood, dan een overdadig vanille-effect.

SMAAK

Zeker voor een bourgogne blanc een relatief strakke aanzet met een duidelijke rol voor de smaakvolle wijnzuren. Ook in de smaak is de invloed van de bodem groot(s). Kalk/krijt is volop waarneembaar. We kunnen ons niet veel wijnen voor de geest halen met een drogere afdronk dan deze En Rosey van Maison Chanzy. En niet alleen droog bovendien, maar ook eindeloos lang.

CULINAIR

Vorstelijke dinerwijn met en zeer groot culinair potentieel: platte, Zeeuwse oesters, verse kreeft, langoustines, grote garnalen, wilde zalm (bij voorkeur rauw, als tartaar geserveerd). Alles op het gebied van ambachtelijke kazen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top