Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€27,50

Maison Chanzy
Bois Cassien 2018 BLANC
Mercurey AOC

Dankzij de relatief bescheiden herkomstbenaming is dit nog alleszins betaalbaar.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bourgogne

WIJNMAKER

Maison Chanzy

BODEM

Op het zuidoosten georienteerd perceel van 2 ha. Kalkrijke bodem.

VINIFICATIE

Zachte persing van de handmatig geoogste druiven. Vergisting in grote houten foeders; aansluitend rijping op eikenhouten vaten van 450 liter. Voor de botteling worden de vaten geassembleerd en rijpt de wijn 5 maanden op RVS.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Haast kleurloos; eerder zilvergrijs dan een geeltint.

NEUS

Gematigde, goed gedoseerde houtinvloed. Subtiele tonen van vers geroosterd witbrood. Geen exorbitante houttonen in de vorm van boter en vanille. Prachtige reflectie van de bodem in de neus: krijt en kalk komen goed terug in de neus. De zilte geur van een vers geopende oesters. Wanneer het etiket niet was getoond, waanden we ons wellicht eerder in Chablis dan in de Côte Chalonnaise.

SMAAK

Delicate aanzet volop verfijning en smaakkracht. In de neus waanden we ons nog even in noordelijker sferen, maar eenmaal in de mond is duidelijk dat we ons in het zuiden van de Bourgogne bevinden. Goede rijpheid, maar met behoud van frisheid. Rank, maar niet teer. Naarmate de wijn zich langer in het glas bevindt, lijkt de smaakkracht fors toe te nemen.

CULINAIR

Vorstelijke dinerwijn met en zeer groot culinair potentieel: platte, Zeeuwse oesters, verse kreeft, langoustines, grote garnalen, coquilles etc. Alles op het gebied van ambachtelijke kazen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top