Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€23,50

Lothian Vineyards
Chardonnay 2018
Elgin - Zuid-Afrika

Overtuigend vanaf de eerste slok.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Zuid-Afrika

STREEK

Elgin

WIJNMAKER

Lothian Vineyards

BODEM

De druiven komen van drie verschillende percelen.

VINIFICATIE

Handmatige oogst. Complete trossen worden geperst en de schillen blijven kortstondig in contact met het sap. De wijn rijpt na vergisting gedurende 10 maanden op eikenhout (Frans eiken, medium toast). Voor de witte wijn worden grotere vaten (300 en 500 liter) ingezet dan voor de rode wijnen (225 liter). Met name om te voorkomen dat het hout de overhand neemt.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

NEUS

Degelijke en forse houtomlijsting, maar er blijft voldoende ruimte over voor andere tonen. Denk aan wit en geel fruit, maar ook verse boter en geroosterd wit brood. Naarmate de temperatuur in het glas stijgt, neemt de expressiviteit toe. Wonderlijk genoeg verdwijnt het hout meer en meer naar de achtergrond na ruim zuurstofcontact.

SMAAK

Gulle aanzet, maar -eerlijk is eerlijk- minder 'vet' dan de neus in eerste instantie deed vermoeden. Mondvullend is het zeker wel! Breed en indrukwekkend smaakoppervlak, dat heerlijk 'uit waaiert' in de mond. Fractie bitter van de roze pompelmoes in de uitzonderlijk lang nagalmende finale. Het relatief geringe alcoholpercentage (13,5%) is vrijwel niet waarneembaar.

CULINAIR

Prijsniveau knappe witte bourgogne, dus dan moet het met deze bescheiden herkomstbenaming wel goed zijn. En dat is het! Overtuigend vanaf de eerste slok.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top