Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,50

Ippolito 1845
Mare Chiaro 2020
Cirò DOC

De Greco druif kwamen we niet eerder tegen in zo'n uitbundige stijl. Overtuigend glas wijn!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Calabria

WIJNMAKER

Ippolito 1845

BODEM

De wijngaard ligt op 250-300 meter boven zeeniveau en heeft een westelijke ligging. Er heerst een Mediterraan klimaat. De bodem is rijk aan klei en organische materialen.

VINIFICATIE

Het grootste deel van de wijnen vergist op roestvrijstaal, een klein percentage op eikenhout.

DRUIVEN

100% Greco Bianco

KLEUR

Fraaie lichte geelgroene kleur. Fris.

NEUS

Een wat uitbundiger stijl dan voorgaande jaren; neigend naar een strakdroge Muscat. Heerlijk expressief, maar er is gewaakt voor overdadig parfum. Wijngaardperzik, bloesem, natuurzeep en die opvallende muskaat-toets. Werkelijk uitnodigend!

SMAAK

Heerlijk frisse aanzet waarna de wijn heel rap beslag neemt van de gehele mond. Wat een rijkdom en weelde, maar zonder dat er ook maar enigszins sprake is van een wee of zoet effect. Opvallend droog, zeker na de in de neus aangekondigde rijpheid. De zuurgraad is bescheiden, maar past perfect bij het type wijn. Alcoholgehalte idem: slechts 13% en dat is heel bescheiden voor een wijn uit het warme Italiaanse zuiden. De nabijheid van de zee zorgt voor verkoeling in de wijngaarden waardoor de druiven niet te veel suikers ontwikkelen.

CULINAIR

Supertalent als aperitief, terras- en mooi-weer (zomer)wijn die overigens niet aan seizoenen gebonden is. Verse, rauwe vis gegaard in limoensap (ceviche), sushi, rinse geitenkaas en Mediterrane groenten van de grill/bbq besprenkeld met olijfolie van topkwaliteit.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top