Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,50

Ippolito 1845
Mare Chiaro 2018
Cirò DOC

Briljante, expressieve mooi-weer-wijn die ook “troostend” en voortreffelijk smaakt bij miserabel weer.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Calabria

WIJNMAKER

Ippolito 1845

BODEM

De wijngaard ligt op 250-300 meter boven zeeniveau en heeft een westelijke ligging. Er heerst een Mediterraan klimaat. De bodem is rijk aan klei en organische materialen.

VINIFICATIE

Het grootste deel van de wijnen vergist op roestvrijstaal, een klein percentage op eikenhout.

DRUIVEN

100% Greco Bianco.

KLEUR

Zeer vitaal en bleek geel met een schakering witgoud.

NEUS

Wat een heerlijke en duidelijke uitdrukkingskracht in het boeket. Licht bedwelmend, maar ook verfrissend floraal. Citrusvruchten met de nootachtige aroma's van de limoen, maar ook wijngaardperzik, verse munt en basilicum.

SMAAK

De krachtige en verkwikkende expressie komt ook in de mondstructuur ongeremd tot z'n recht. De wijn is van het allerfijnste koolzuur verzadigd en dat stimuleert uiteraard het verkwikkende effect. Spontane en door de rijpste citrusvruchten (roze pompelmoes) gedragen smaakrijkdom. Speelse finale met aardige contrasten – wat doet dit naar mooi weer verlangen.

CULINAIR

Supertalent als aperitief, terras- en mooi-weer (zomer)wijn die overigens niet aan seizoenen gebonden is. Verse, rauwe vis gegaard in limoensap (ceviche), sushi, rinse geitenkaas en Mediterrane groenten van de grill/bbq besprenkeld met olijfolie van topkwaliteit.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top