Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,75

Girlan
Cuvée 448 s.l.m. 2019
Dolomiti IGT

Verleidelijk en verteerbaar voorjaars-/zomerrood uit Noord Italië.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Italië

STREEK

Alto Adige

WIJNMAKER

Girlan

BODEM

De verschillende druivenrassen komen van verschillende wijngaarden met ieder hun specifieke eigenschappen. Lagrein komt uit de gehele Adige vallei (zandrijke bodem en warm klimaat), Pinot Nero en Vernatsch uit de nabije omgeving van het dorp Girlan (koelere percelen).

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst worden de druiven ontsteeld en gekneusd. De vergisting vindt plaats in temperatuurgecontroleerde cuves van RVS. Daarna volgt de malolactische vergisting en tenslotte rijping gedurende enkele maanden in betonnen cuves.

DRUIVEN

Pinot Nero, Lagrein en Vernatsch

KLEUR

Fraaie diep purperrode kleur; nog net transparant.

NEUS

Pure en houtvrije, maar vruchtenintensieve expressie. Zwarte bessen, kersen en hints van grafiet en laurier. De absentie van eikenhout draagt bij aan het verleidelijk pure karakter van dit type wijn.

SMAAK

Zeker voor een rode wijn een vrij strakke aanzet, dit is haast te tegenpool van de zondoorstoofde rode wijnen uit warmere streken. Echt krokante tanninestructuur, heerlijk rul en krakend als een verse druif in de mond. Volop sap en derhalve een perfect evenwicht. Alcohol is niet als zodanig waar te nemen.

CULINAIR

Dergelijke wijnen verlangen niet direct naar groots culinair tegenspel, maar kunnen desondanks best wat tegenspel verdragen. Denk aan iets vetter vlees (gedroogde worst/vleeswaren) en wat antipasti. Vis van de grill. Niet al te gerijpte bergkazen lijken eveneens een prima combinatie.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top