Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€14,25

Gagliole
Biancolo 2019
Toscana IGT

Eigenzinnige, maar o zo geslaagde combinatie van de lokale Trebbiano en globetrotter Chardonnay.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Toscana

WIJNMAKER

Gagliole

BODEM

Wijngaarden gesitueerd op een hoogte van 450 tot 480 meter met een zuidelijke en zuid-westelijke oriëntatie. De bodem is leem verlucht met de poreuze en verpulverde Toscaanse rotssteen (Galestro). 5000 stokken per hectare.

VINIFICATIE

Het beste sap van de twee druiven, handmatig in kleine kistjes geoogst en zacht geperst. Op RVS cuves gevinifieerd, uiteraard met het regelmatig oproeren van de fijne gistsporen en een lang verblijf in contact met dit kostbare residu.

DRUIVEN

Chardonnay en Trebbiano; gelijke delen.

KLEUR

Zacht geel met een subtiel groene fonkeling.

NEUS

Formidabele expressie van beide druiven. De wijn ademt de frisheid van de Trebbiano, gecombineerd met de meer royale expressie van de Chardonnay. Puur en houtvrij. Tonen van gele vruchten, gelei van kweepeer en voorjaarsbloesem.

SMAAK

Smaakintensieve aanzet, dit neemt direct beslag van de gehele mond. De rinsheid wordt veroorzaakt door de Trebbiano-druif en biedt perfect tegenwicht aan de wat vollere Chardonnay. Perfecte symbiose tussen beide druiven en derhalve een perfecte balans. Kenmerkende bittere toets in de finale.

CULINAIR

Culinaire wijn: coquilles Saint Jacques, lauwwarme kreeft, tarbot tussen huid en graat. Exotische kruiden welkom. Heel goed inzetbaar als er aan een goede, witte Bourgogne wordt gedacht.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top