Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,50

Famille Maurel
2020
Pays d'Oc IGP

Een trefzekere waarde, deze rosé. Ieder jaar op hoog niveau!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Domaine Maurel

BODEM

Wijngaarden op een hoogte van 200 meter boven zeeniveau met een zuid- en zuid-westligging. Kalkhoudende, kleigrond. Gecertificeerde, ecologische werkwijze: “terra vitis” Klimatologische invloeden van zowel de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee.

VINIFICATIE

Mechanische oogst. Percelen worden voor deze wijn geselecteerd. Ontstelen, kneuzen en meteen persen, waarna een grove schoning van de most door sedimentatie. Zeer koele gisting (17grC) op roestvrijstalen gisttanks van 300 hl. 2 maanden rijping op fijne gistsporen. Bentoniet-klaring, koudebehandeling en zachte filtering voor de botteling.

DRUIVEN

70% Cabernet-Sauvignon, 20% Grenache en 10% Syrah

KLEUR

Prachtige zacht roze kleur; zonder twijfel geïnspireerd op de bleke Provence-rosés.

NEUS

De rosé van de Famille Maurel is al jaren een vaste waarde in het assortiment. De consequente stijl van de wijn draagt daar zeker aan bij. De wijn is zo herkenbaar, dat we klakkeloos de proefnotitie van 2019 zouden kunnen overnemen... Ingetogen en zeker niet frivool. Zachte tonen van rode vruchten (framboos, aardbei), maar ook bessen. Dat laatste is niet verwonderlijk, de Cabernet-Sauvignon maakt voor 70% onderdeel uit van de assemblage.

SMAAK

Strakke, ingetogen aanzet. Hier geen opdringerige, nerveuze fruitweelde of snoeperige indrukken, maar juist fraaie ranke zuren en een deugdelijke vulling. Zou door het leven kunnen gaan als een 'cool-climate-rosé', het is dat we weten dat het net boven Carcasonne heel warm kan worden... Beschikt over een verdraaid lekkere bite en een goede dosis sap. Fraai droog gevinifieerde finale. Smaakt eenvoudigweg naar meer... en dat wordt benadrukt door het lage alcoholgehalte (slechts 12,5%).

CULINAIR

Even goed buiten de maaltijd als aan tafel te gebruiken (gefrituurde visjes, geroosterde sardines, salade van inktvis). Een rosé die geschikt is voor alle seizoenen, maar wel het vakantiegevoel en het genieten van echt zomerweer stimuleert.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top