Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€7,95

Famille Maurel
Chenin-Colombard 2019
Pays d'Oc IGP

Menig klant loopt weg met de Chardonnay van de Famille Maurel. Dit laten te veel mensen links liggen... Zonde! Echt een perfect apéro.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Domaine Maurel

BODEM

Bijzondere ligging en profiterend van twee zeeklimaten (Atlantisch en de Middellandse Zee). Uitgesproken geschikte, iets zwaardere wijngaardbodem met klei, kiezel en zand. Vergelijkbaar met Fronsac (rive droite Bordeaux). Goed drainerende, zachte hellingen.

VINIFICATIE

Mechanische, maar zeer zorgvuldige oogst met onmiddellijke klaring door middel van koeling van de most na een kort inweekproces. Trage, koele gisting op roestvijstaal. Geen houtrijping en zo min mogelijk oxydatieve invloeden.

DRUIVEN

Chenin Blanc en Colombard

KLEUR

Vrijwel kleurloos; eerder neigend naar zilvergroen dan naar een geel/goud-schakering.

NEUS

De kenmerkende uitbundigheid van de Colombard is goed waarneembaar, maar wordt tegelijkertijd aardig in toom gehouden door de meer neutrale Chenin Blanc. Daardoor waakt wijnmaker Olivier Ramé kundig voor al te veel expressie. De voor beide druiven zo typische citrustonen staan echter als een huis: citroen, limoen, maar ook grapefruit. Ook kruisbes en buxus.

SMAAK

Al bij de eerste (proef)slok een wakker-makende frisheid en een echt spannende confrontatie. Volop sap en smakelijke wijnzuren. Rins en zuiver, maar met toch een heel behoorlijk smaakoppervlak. Knap droog gevinifieerd; van enig restzoet is geen sprake. Heel plezierig: slechts 12% alcohol. Dat is bewonderenswaardig in de zonovergoten Languedoc. Bravo Olivier!

CULINAIR

Ideaal als dorstlessend en verkwikkend aperitief. Aan tafel bij salades met iets rinse geitenkaas, groene asperges van de houtskoolgrill (besprenkeld met topkwaliteit olijfolie) of mosselen met een Aziatische touch (koriander, limoensap, pepers zijn geen enkel bezwaar).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top