Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€29,95

Eric Forest
La Renommée 2019
Saint-Véran AOC

Groot glas wijn dat nog even geduld vergt. En dat zal beloond worden!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bourgogne

WIJNMAKER

Eric Forest

BODEM

Cuvée la Renommée is een assemblage van 2 percelen: Côte Rotie en le Paradis. Eerstgenoemde is een steile, op het zuiden gerichte helling, rijk aan kalk. Le Paradis is aangeplant in 1979 en kent eveneens een kalkrijke bodem.

VINIFICATIE

De druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Vanaf dat moment begint het vinificatieproces. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Bleek geelgoud met een zilveren schakering.

NEUS

Al verrassend open en uitnodigende neus in deze toch jonge fase. Alle tonen worden nog wel wat voorzichtig bloot gegeven: fijne, delicate houttonen, licht geroosterd amandelschaafsel en gesmolten boter in de fase nét voordat het beurre noisette wordt. Zeer fijnbesnaard.

SMAAK

Slanke, maar wel degelijk krachtige aanzet. Verfijnd en allesbehalve mollig; juist strak en gedecideerd. In de lang nagalmende finale is het hout nog wat dominant, maar de ervaring leert dat de factor 'tijd' hier van belang is. Naar gelang de tijd verstrijkt, wordt het hout meer geabsorbeerd in de wijn. Het alcoholgehalte is ontegenzeggelijk fors (14,5%), maar het zit fraai verweven in de wijn waardoor het niet als storend wordt ervaren (ook in de neus is van enige bedwelming geen sprake).

CULINAIR

Dit verdraagt veel, heel veel aan tafel. Een lichte voorkeur voor exquise ingrediënten uit de zee heeft de wijn wel... Coquilles, kort aangezet in de roomboter, maar ook licht gerookte paling op toast. Voorts tarbot, heilbot en vooruit, sliptong. Ook rauwmelkse kazen als Petit Soumantrain.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2027

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top