Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€22,95

Eric Forest
2019
Bourgogne AOC

Eric Forest produceerde deze wijn niet eerder; hij voegt zo een wel heel smakelijke, toegankelijke bourgogne/mâcon toe aan zijn indrukwekkende range.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bourgogne

WIJNMAKER

Eric Forest

BODEM

Wijngaarden liggen verspreid over de gehele Mâcon. Van Saint Véran tot Pouilly Fuissé en van Vergisson tot Mâcon.

VINIFICATIE

De druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Vanaf dat moment begint het vinificatieproces. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Bleekgele kleur met een groengele gloed; de opvoeding op barriques lijkt weinig vat te hebben gehad op de kleur van de wijn.

NEUS

Uitbundige neus zonder dat het ook maar iets van een bedwelmend effect heeft. Duidelijk gemarkeerd door het eikenhout (gesmolten roomboter, geroosterd amandelschaafsel), maar het blijft evenwichtig. Ook briochebrood en hazelnoten in de neus.

SMAAK

Voorzichtige aanzet met een iets lobbig mondgevoel, très Chardonnay! De wijn is gezegend met het nodige reliëf en juist dat maakt 'm zo interessant. Pas na doorslikken (of uitspugen in het geval van uw proevend scribent) vallen de geprononceerde zuren op: ze dragen zonder meer bij aan de elegantie van de wijn; waren deze zuren beperkter geweest, dan was de wijn massiever geweest. Opvallend droge (en lange...) finale!

CULINAIR

Dergelijk wit is zeer geschikt om te schenken bij in roomboter gebakken (witte) vis. Wat te denken van sliptong, schol, zeetong, tarbot (of indien verkrijgbaar: scharretjes). Een beurre blanc mag er heus bij worden geserveerd!

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top