Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€29,95

Eric Forest
La Renommée 2018
Saint-Véran AOC

Veel strakker dan de wijnen uit Pouilly-Fuissé; fascinerend dit na(ast) elkaar te proeven.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bourgogne

WIJNMAKER

Eric Forest

BODEM

Cuvée la Renommée is een assemblage van 2 percelen: Côte Rotie en le Paradis. Eerstgenoemde is een steile, op het zuiden gerichte helling, rijk aan kalk. Le Paradis is aangeplant in 1979 en kent eveneens een kalkrijke bodem.

VINIFICATIE

De druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Vanaf dat moment begint het vinificatieproces. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Witgoud met een groengele schakering; bleker van kleur dan Forest zijn wijnen uit Pouilly-Fuissé.

NEUS

Grote mate van bodeminvloed/mineraliteit; veel minder geprononceerde houttonen dan bij de andere wijnen. Beide wijngaarden (het fruit is afkomstig van 2 percelen) zijn op het zuiden gericht, maar de warmte van het jaar is hier knap buiten de wijn gehouden. Fraaie, ranke stijl Saint-Véran. Zuivel (kwaliteits-crème fraîche), de gisttonen van ambachtelijk gebakken brood en goede honing. De wijn heeft zonder meer baat bij contact met zuurstof. Jong drinken? Dat kan heus, maar decanteren is dan verplicht.

SMAAK

Relatief strakke aanzet, zeker gezien de expositie van de wijngaarden, het jaar en het type wijn. Het mondgevoel is delicaat als filigrein, terwijl de wijn wel over een explosieve smaakkracht beschikt. Toch blijft het ingetogen en gracieus. Doordat de wijn minder 'vet' is dan de andere wijnen van de hand van Eric Forest, komt de wijn nog droger over dan de andere uit de serie. Alcohol (13,5%) is niet als zodanig waarneembaar.

CULINAIR

Dit verdraagt veel, heel veel aan tafel. Een lichte voorkeur voor exquise ingrediënten uit de zee heeft de wijn wel... Coquilles, kort aangezet in de roomboter, maar ook licht gerookte paling op toast. Voorts tarbot, heilbot en vooruit, sliptong. Ook rauwmelkse kazen als Petit Soumantrain.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top