Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€42,00

Eric Forest
la Roche 2018
Pouilly-Fuissé AOC

De meest ontroerende wijn van de serie. Al meerdere jaren op rij...

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bourgogne

WIJNMAKER

Eric Forest

BODEM

Piepklein perceel gelegen op een hoogte van 401 meter boven zeeniveau. Bodem van kalk en rots. Optimale zuidelijke expositie.

VINIFICATIE

De druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Vanaf dat moment begint het vinificatieproces. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten (25% nieuw eiken) waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Bleek geelgoud met een witgouden schakering.

NEUS

La Roche is de meest ingetogen wijn van de serie, maar tegelijkertijd ook de meest fascinerende. Het is volstrekt onmogelijk hier niet aan te blijven ruiken; onder invloed van zuurstof is de ontwikkeling in het glas spectaculair. Allereerst is er die formidabele bodemexpressie! Dan rijpe citrustonen (ingemaakte citroen), maar ook de herinnering aan in de zon tot rozijnen 'geroosterde' druiven. En dat alles elegant ondersteund door eersteklas eikenhout (verse kokosmelk, blanke amandelen en niet geroosterde hazelnoten).

SMAAK

Delicate, iets voorzichtige aanzet. Tot dat de wijn wat opwarmt in de mond en royaal in contact met zuurstof komt. Dan wil de wijn zich als de staart van een trotse pauw ontvouwen in de mond en zich in haal haar glorie tonen.... Het hout is optimaal verweven in de wijn, nu al, en manifesteert zich voorbeeldig op de achtergrond. Strak, nergens lobbig of romig, terwijl de zuren niet duidelijk aanwezig zijn. Een lengte zonder einde.

CULINAIR

Uiterst delicate dinerwijn en dat verlangt naar bereidingen van tarbot, heilbot en langoustines op klassiek en hoog niveau.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2022 / 2031

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top