€17,50

Domaine Dominique Piron
2014
Fleurie AOC

Dankzij de naam is Fleurie de succeswijn van de streek maar deze doet z’n naam werkelijk eer aan. Verfijnd genieten.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Beaujolais

WIJNMAKER

Domaine Dominique Piron

BODEM

Wijngaarden gelegen in het noorden van de Beaujolais, met een zeer variërende oriëntatie. Vlak bij de wijngaarden van Roilette. Ondergrond van graniet met roze tinten. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt ruim 50 jaar.

VINIFICATIE

Handmatige oogst, selectie op de sorteertafel. Gedeeltelijke ontsteling (egrappage). Vergisting gedurende gedurende 12 tot 15 dagen.

DRUIVEN

100% Gamay Noir à Jus Blanc.

KLEUR

Transparant en heel licht geëvolueerd robijnrood.

NEUS

De elegantie voert de boventoon: heerlijke bloemen-uitwaseming en rijpe rode vruchten in de neus. Deze expressie ligt dicht bij de druif; rijpe Gamay is vaak subtiel gekruid (zwarte peper), maar hier is het witte peper die een waarneembare bodeminvloed verraadt. De florale kant van het boeket bepaalt de verleidelijkheid.

SMAAK

De in het boeket al waarneembare elegantie komt uiteraard in de mond ook heel goed tot uitdrukking. Elegantie houdt hier overigens niet in dat materie, structuur en smaakconcentratie aan de lichte kant zouden zijn. Integendeel: de lenige smaakrijkdom galmt en danst door de mond. Volop voorzien van een moeilijke te weerstane, sappige souplesse. De balans is model, de tannines zijn beschaafd maar voldoende aanwezig om deze wijn de juiste structuur de bezorgen.

CULINAIR

Superbe eet/lunchwijn, zeker als het licht verteerbaar moet blijven: zeer geschikt als rode wijn bij hartige visbereidingen (risotto met op de huid gegaarde kabeljauw), kip van het kaliber Mechelse koekoek. Konijn, kalf en orgaanvlees.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2015 / 2020

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:15/20

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top