Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€19,95

Domaine des Deux Clés
Jeux des Clés Grenache '20
Vin de France

Dit is het tegenovergestelde van de soms wat erg joviale Grenache-wijnen uit de Languedoc (die op zijn tijd overigens zeer welkom zijn).

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

LANGUEDOC

WIJNMAKER

Domaine des Deux Clés

BODEM

Wijngaarden gelegen in Fontjoncouse op een koel plateau op zo'n 350 meter boven zeeniveau. Bodem bestaat uit klei en kalksteen met een hoog ijzergehalte. 22 jaar oude Grenache stokken.

VINIFICATIE

Volledige ontsteling van de druiven en daarna vergisting gedurende 25-30 dagen. Aansluitend malolactische vergisting. Dan 10 maanden rijping op 228 liter barriques waarvan 10% nieuw. De wijnen worden niet gefilterd voor de botteling.

DRUIVEN

100% Grenache Noir

KLEUR

Hechte en echt dieppaarse kleur. Super vitaal!

NEUS

Heel even lijkt de wijn wat reductief, maar wanneer er twee tot drie keer wordt gewalst, opent de wijn zich vrijwel direct. Evenals vorige jaargang een extreem pure neus, dit staat werkelijk heel dicht bij de druif. Zwarte kersen en bramen, kirsch (iets bedwelmend). Vrijwel geen invloed van de houtrijping.

SMAAK

Pure, haast basale (in de beste zin van het woord!) aanzet. Enorme mate van smaakintensiteit, wat je noemt beklijvend! Pas in de mond wordt duidelijk dat de wijn een houtlagering heeft ondergaan. Dit is op geen enkele manier te vergelijken met de lichtvoetige 'joie-de-vivre-Grenaches' uit de Languedoc waar er zo vele van zijn. Niks mis mee, maar dit is echt van een andere orde. Superbe structuur: volledig in balans. Prachtig 'verpakte' tannines die daardoor al als zeer toegankelijk kunnen worden beschouwd.

CULINAIR

Schenken bij kalfsvlees of iets gekoeld bij een ‘flan de courgettes’.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 15%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2028

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top