Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€19,95

Domaine des Deux Clés
Jeux des Clés Grenache '19
Vin de France

Dit is het tegenovergestelde van de soms wat erg joviale Grenache-wijnen uit de Languedoc (die op zijn tijd overigens zeer welkom zijn).

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

LANGUEDOC

WIJNMAKER

Domaine des Deux Clés

BODEM

Wijngaarden gelegen in Fontjoncouse op een koel plateau op zo'n 350 meter boven zeeniveau. Bodem bestaat uit klei en kalksteen met een hoog ijzergehalte. 21 jaar oude Grenache stokken.

VINIFICATIE

Volledige ontsteling van de druiven en daarna vergisting gedurende 25-30 dagen. Aansluitend malolactische vergisting. Dan 10 maanden rijping op 228 liter barriques waarvan 10% nieuw. De wijnen worden niet gefilterd voor de botteling.

DRUIVEN

100% Grenache Noir

KLEUR

Superbe kleur: wat een intensiteit! Zeker voor een wijn van de Grenache-druif. Dieppaars en extreem hecht.

NEUS

Zeldzaam pure neus, dit staat heel dicht bij de druif. Zwarte kersen op sap, bramen en zwarte bessen/cassis. Zeer geringe invloed van het eikenhout. Wel wat grafiet, inkt en verwelkt rozenblad. De ontwikkeling van de wijn onder invloed van zuurstof is bepaald niet gering.

SMAAK

Uiterst hechte aanzet en daarna een echt beklijvend effect in de mond. Straf, maar zeker geen straf dit te mogen proeven! Tannines zijn nadrukkelijk aanwezig, maar niet onplezierig. Zorgen wel voor een uiterst solide structuur. Er staat een ruime dosis sap tegenover en dat zorgt er tevens voor dat de finale niet drogend is. Volop reliëf en een duidelijk 'afgekaderd' smakenpalet. Eerlijk is eerlijk, we hadden dit blind geproefd niet als een mono-cépage Grenache durven determineren. Dit is het tegenovergestelde van de soms wat erg joviale Grenache-wijnen uit de Languedoc (die op zijn tijd overigens zeer welkom zijn).

CULINAIR

Schenken bij kalfsvlees of iets gekoeld bij een ‘flan de courgettes’.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2027

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top