Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€17,95

Domaine des Deux Clés
2019
Corbières AOC

Een exacte weerspiegeling van de wijngaarden en de werkwijze van Gaelle en Florian: klassiek, bodemexpressie, smaakintensief en voorzien van een ‘ruig randje’.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

LANGUEDOC

WIJNMAKER

Domaine des Deux Clés

BODEM

Percelen gelegen op 300 meter boven zeeniveau, relatief koel. Bodem rijk aan kalk en klei.

VINIFICATIE

De vinificatie van de verschillende druivenrassen gebeurt separaat. Daarna assemblage en rijping op beton en eikenhout (slechts 8% van het sap; drie jaar oude vaten).

DRUIVEN

Carignan, Grenache Noir en Syrah.

KLEUR

Hechte, dieppaarse kleur. De vitaliteit spat er van af!

NEUS

Ruige, echt mediterrane expressie. Volop "garrigues", kruiden die vrijwel nergens anders groeien dan op de armst denkbare grond (rots). De bodem spreekt ook. Heerlijk en ontroerend puur en verschoond van invloeden van het toegepaste eikenhout (slechts 8% rijpt op drie jaar oude barriques). Zwarte vruchten gecombineerd met viooltjes en inkt.

SMAAK

Serieuze entree, maar wel omgeven door een grote dosis sap en plezier. Prachtige tannine-structuur die zorg voor een zeer solide basis. Dankzij de goed gedoseerde zuurgraad (bescheiden, maar op de achtergrond wel degelijk aanwezig) is het geheel niet te machtig. Lange finale, volledig in lijn met de andere wijnen van Domaine des Deux Clés.

CULINAIR

Vrijwel alles uit de gietijzeren pan... Stoofgerechten genieten de voorkeur (rund, wildzwijn of een kruidige pulled pork), maar ook vlees bereid boven een vuurtje van wijntwijgen...

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top