Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€26,50

Contratto 1867
Millesimato Pas Dosé 2014
Metodo Classico

Voor champagnes van middelmatige kwaliteit wordt grif € 25,- tot € 35,- betaald. Kies dan dit... Voor hetzelfde geld haalt u namelijk een heel grote mousserende wijn in huis. Vineus, complex en prachtig gerijpt.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Piemonte

WIJNMAKER

Contratto 1867

BODEM

Wijngaarden gelegen op een hoogte van 550 meter boven zeeniveau, in en rondom Loazzolo. Percelen op het westen georiënteerd; bodem bestaat uit klei en kalk.

VINIFICATIE

De druiven werden in september 2014 handmatig geoogst. Na een strenge selectie gaan de druiven in de pers, maar zonder te persen (!). Alleen het eerste 'loopsap' wordt gebruikt voor deze cuvée. De vergisting, op roestvrijstalen cuves, komt op natuurlijke wijze op gang met druifeigen, wilde gistcellen. Na negen maanden rijping worden de verschillende cuves geassembleerd en wordt de wijn gebotteld. De tweede vergisting, het proces waarbij de bubbels in de wijn komen, vindt plaats in de fles, net zoals in Champagne. De wijn rijpt vervolgens tenminste 50 maanden op fles, in contact met de fijne gistsporen. Geen toevoeging van een liqueur d’expedition. Datum dégorgement 2 oktober 2020.

DRUIVEN

Chardonnay en Pinot Noir

KLEUR

Witgoud met een groengele schakering. Prachtige koolzuurpareling in het glas; buitengewoon fijne belletjesstructuur.

NEUS

Krachtige, echt 'vineuze' aroma's stijgen uit het glas. Zachte, niet overheersende gisttonen, gedroogde appeltjes, krijt en kalk, wat vanille en zelfs specerijen zoals witte peper en kardemom.

SMAAK

Rijpe, wat appelige aanzet. De frisheid wordt benadrukt door de lang aanhoudende koolzuurpresentie, maar de rijkdom wint het. Breed smaakoppervlak en frappante overeenkomsten met een gerijpte vintage-champagne. Alcohol lijkt quasi afwezig te zijn. Strakdroog door het niét toevoegen van een liqueur d’expedition. Schoon en zuiver daardoor in de finale.

CULINAIR

Sjiek als aperitief. Laat de hapjes daar bij aansluiten...: blini met zalm of kaviaar, gougères of gerookte vis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2028

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: 92/100

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top