The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Contratto 1867
Novecento Pas Dosé 2010
Metodo Classico
Een zogenaamde 'zéro-dosage', strakdroog en loepzuiver dus.
€ 34,95
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurPrachtige geelgouden kleur. Fijne mousse.
NeusBeide druivenrassen zijn goed herkenbaar. Het echt vineuze, licht oxidatieve karakter wordt veroorzaakt door de Pinot Noir, terwijl de Chardonnay te herkennen is aan tonen van geroosterd briochebrood, zuivel (boter) en gisttonen. Subtiel rokerig, maar ook gedroogde druiven/blanke rozijnen. De overeenkomsten met champagne zijn groot: bodem, druiven en vinificatie komen aardig overeen en dat is goed waarneembaar. Door de extreem lange rijping (90 maanden) 'sur lie' krijgt de wijn een extra dimensie.
SmaakStrakke, maar volledig mondvullende aanzet. Superfijne mousse en echt fascinerende combinatie van een smaakrijke frisheid en heuse vinositeit (Bollinger). Door het kantwerk van de fijne koolzuurpresentie heen komt de grote witte wijn prachtig tot uitdrukking. Inclusief de daarbij behorende, nobele bitterheid, de lengte en uiteraard de finesse. Heerlijke ervaring.
BodemWijngaarden gelegen op een hoogte van 550 meter boven zeeniveau, in en rondom Loazzolo. Percelen op het westen georiënteerd; bodem bestaat uit klei en kalk.
VinificatieDe Chardonnay druiven werden op 3 september 2010 geoogst (met de hand), de Pinot Noir exact een week later. Het druivenmateriaal wordt gekoeld alvorens de druiven te persen. Alleen het eerste 'loopsap' wordt gebruikt voor deze cuvée. De vergisting komt op natuurlijke wijze op gang met druifeigen, wilde gistcellen. Medio mei worden de basiswijnen geassembleerd en de tweede gisting vindt plaats op de fles. De wijn rijpt vervolgens ten minste 7 (!) jaar op fles in contact met de fijne gistsporen.
Door de makers bescheiden aanbevolen als (inderdaad) ideaal aperitief. Maar er is meer mogelijk: oesters, tartaar van rauwe vis (coquille, zalm, tonijn) of subtiel gerookte witte vis (heilbot).