€8,50

Cantina Colli Vicentini
Sauvignon Blanc 2018
Vicenza DOC

Bijzonder begaafde mooi-weer-wijn die de door de warmte getemperde eetlust, met gegarandeerd succes activeert.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Cantina Colli Vicentini

BODEM

De druiven zijn afkomstig van percelen gelegen in de provincie Vicenza. De hoogte van de wijngaarden is zo'n 100-200 meter boven zeeniveau. De bodem is er rijp aan klei en kalk.

VINIFICATIE

De druiven worden ontsteeld en dan zacht gekneusd. Vergisting in RVS cuves met temperatuurcontrole. De wijn blijft gedurende 6 maanden in contact met de fijne gistsporen voor extra extractie.

DRUIVEN

100% Sauvignon Blanc

KLEUR

Stralend bleek strogeel met een heel licht groene glans.

NEUS

Goede, rijpe Sauvignon-expressie, meer anijs dan buxus. Niet het pikant/spectaculaire van de Nieuw-Zeelandse Malbourough-Sauvignons. Maar juist verfijnd, rustgevend en met een heel aantrekkelijke, florale en weldadig frisse uitwaseming met tonen van jasmijn en witte rozen.

SMAAK

Sappig/krokante aanzet van een, in de meest postieve zin, bijna ijle materie. Voorzien van een superbe, verkwikking verschaffende maar niet nerveuze frisheid. Alcohol lijkt totaal afwezig en dit is de incarnatie van het begrip “plantaardig water”. Optimaal verteerbaar, zeldzaam dorstlessend en verkwikkend. Vitaliserend, eetlust opwekkend en uiteraard zonder effect van verzadiging. Maar wel compleet met een goede smaakvoortzetting/lengte, zeker als het “luchtige” gewaardeerd wordt.

CULINAIR

Diepe oesters, gestoomde mosselen, knapperige salades, pasta's met zeevruchten.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2021

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top