€8,50

Cantina Colli Vicentini
Pinot Nero Rosato 2018
Trevenezie IGT

Spannend en contrastrijk – de wijnmaker lijkt echt geïnspireerd door de (te) warme zomers met de ambitie hierop een effectief antwoord te vinden. Dat is gelukt.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Cantina Colli Vicentini

BODEM

VINIFICATIE

DRUIVEN

100% Pinon Nero

KLEUR

Zilverwit met een schakering van oud roze – benadert de bijna kleurloosheid van de succesvolle Provence-rosés.

NEUS

Geurig, subtiel gekruid (vuursteen): mint met frisse aalbessen. Totale afwezigheid – en dat is heel positief – van inweekaroma's als nagellak en zuurstok. De wijn ademt verkwikkende frisheid.

SMAAK

En die verkwikkende, beklijvende frisheid komt ook op meer dan overtuigende wijze in de mondstructuur tot uitdrukking. De impressie van een pure, witte wijn – weliswaar, net als het merendeel der champagnes afkomstig van blauwe druiven – is onuitwisbaar. De lengte danst voort op basis van de dynamische en gedurfde wijnzuren met de verkwikking van het sap van vers geperste citroenen. Spannend en contrastrijk – de wijnmaker lijkt echt geïnspireerd door de (te) warme zomers met de ambitie hierop een effectief antwoord te vinden. Dat is gelukt.

CULINAIR

Een “Blanc de Noirs" met een formidabele frisheid, dus laat alles uit de zee maar komen. Gefrituurde (inkt)vis, geroosterde sardientjes en paella.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2021

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top