€8,25

Cantina Colli Vicentini
Chardonnay 2018
Vicenza DOC

Goed verteerbare en toegankelijke Chardonnay met royale smaakkracht en voldoende spanning.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Cantina Colli Vicentini

BODEM

De druiven zijn afkomstig van percelen gelegen in de provincie Vicenza. De hoogte van de wijngaarden is zo'n 100-200 meter boven zeeniveau. De bodem is er rijp aan klei en kalk.

VINIFICATIE

De druiven worden ontsteeld en dan zacht gekneusd. Vergisting in RVS cuves met temperatuurcontrole. De wijn blijft gedurende 6 maanden in contact met de fijne gistsporen voor extra extractie.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Briljant bleek strogeel met een prachtige groen-gouden glans.

NEUS

Spectaculair sprekend boeket - zeker voor zo’n jonge wijn zonder houtrijping. Intense, fris blijvende Chardonnay-aroma’s. Floraal, frisse botertonen, vers hooi en zeer subtiele kruidigheid (witte peper, anijs).

SMAAK

De romige textuur zorgt voor een zeer aangenaam mondcontact. Beendroog maar toch goed rijp. Discrete zuren, voldoende frisheid. Aardig mondvolume zonder opulentie of vettigheid. Goede smaakontwikkeling in de mond en een breed uitwaaierende finale met een goede lengte.

CULINAIR

Sympathieke all-round Chardonnay, dus breed inzetbaar: alle visgerechten, pasta’s met zeevruchten, wit vlees (gevogelte en kalf), vegetarische gerechten op basis van krachtig smakende, krokant gebleven groenten en een vrij breed palet aan kazen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2021

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top